Morcov sănătos și cremos, morcov plin de aromă și linte, cu usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, turmeric și roșii.
Doar 10 minute timp de pregătire și pe masă în 45 de minute!
De îndată ce lunile mai răcoroase se rostogolesc, mă refer la a face supe gustoase, sănătoase și umplute pentru prânzuri și mese!
Serviți -le alături de un lot de brioșe savuroase, rulouri albe moi și pufoase (pentru a înmuia delicioasa), suluri savuroase sau brânză și rulouri de slănină!
De ce o să iubești această rețetă
Această supă vegetariană sănătoasă de linte vegetară cu morcovi este delicioasă și ușoară!
Ce mai ai putea dori?
- Ambalat plin de aromă – condimentele și aromele subtile duc această ciorbă la nivelul următor … usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, turmeric și (opțional) ardei i se face această supă uimitoare!
- O masă ieftină și hrănitoare – morcovi, linte roșie uscată și roșii din conserve, fac din această ciorbă o masă foarte prietenoasă cu buget, ambalată plin de vitamine, minerale și antioxidanți. Această supă primește o căpușă sănătoasă de cinci stele!
- Opțiune prietenoasă pentru copii – pur și simplu omiteți ardeiul iute.
- Cina fără carne – faceți cel puțin o masă pe săptămână una vegetariană.
- Opțiune fără lactate – Înlocuiți laptele sau smântâna cu lapte de nucă de cocos sau cremă de nucă de cocos.
- Congelator – Stocați congelatorul cu orice resturi și înghețați până la 3 luni.
- Reîncălzire – de la înghețată în cuptorul cu microunde sau pe plită. În mod alternativ, decongelați peste noapte la frigider și apoi reîncălziți.
Ce ai nevoie
Această ciorbă de morcovi și linte plină de aromă este făcută cu atât de multe condimente delicioase subtile din Orientul Mijlociu. Face o cină excelentă ușoară și sănătoasă, luați orice stânga pentru prânzul dvs. a doua zi!
NOTĂ: Derulați pe cardul de rețete din partea de jos pentru cantitățile ingredientelor și metoda completă detaliată.
- Ulei de măsline – pentru a salta cu.
- Ceapa – Zilează fin o ceapă maro sau alb obișnuită.
- Condimente – Această supă este făcută cu următoarele condimente și arome subtile din Orientul Mijlociu .. usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, turmeric – și ardei iute (opțional).
- Paste de tomate – adaugă o bogăție suplimentară aromei.
- Morcovi – decojiți și grăbiți.
- Linte roșie împărțită – Acestea sunt linte uscate care pot fi achiziționate din secțiunea de supă a supermarketului. Fiind împărțiți, ei gătesc rapid și se descompun până la un piure care îngroașă supa.
- Stoc de legume – Folosesc stoc de legume lichide pre -fabricate sau îmi fac singur folosind o linguriță de legume uscate praf la fiecare 1 cană de apă.
- Roșiile tăiate cubulețe – Folosiți roșii tăiate cu tăietură din conserve, deoarece sunt ieftine și convenabile sau zimuți -vă propriile roșiile proaspete dacă aveți în plus la îndemână.
- Lapte sau smântână – Alegeți între lapte, smântână sau chiar lapte de nucă de cocos (pentru o opțiune delicioasă fără lactate … și o aromă suplimentară adăugată!)
- Sare și piper – Sezonul după gust.
Echipament necesar
Ciorba mea de linte și morcovi condimentați este perfectă pentru începători, deoarece este atât de ușoară și necesită foarte puțin ecfiment de bucătărie.
Iată ce vei avea nevoie:
- Cratiță mare și plită;
- Răzătoare;
- Stick blender (sau Thermomix) opțional*.
Instrucțiuni pas cu pas
Aveți această supă gustoasă și hrănitoare de morcovi pe masă în doar 45 de minute! Încălziți niște pâine turcească sau rulouri sănătoase cu semințe integrale pentru a servi.
NOTĂ: Derulați pe cardul de rețete din partea de jos pentru cantitățile ingredientelor și metoda completă detaliată.
Pasul 1 – săgeți condimentele
Sutați ceapa tăiată cubulețe, usturoiul tocat, ghimbirul tocat, chimen, coriandru, turmeric și fulgi de ardei iute (opțional) timp de 2 minute.
Sutați până când ceapa s -a înmuiat și condimentele sunt parfumate.
Pasul 2 – Adăugați pasta de tomate și morcovii rasă
Adăugați pasta de roșii și amestecați.
Apoi adăugați morcovii ras și săgeți timp de 1 minut.
Pasul 3 – Adăugați ingredientele rămase
Adăugați lintea roșie împărțită, stocul de legume lichide și roșii tăiate cubulețe.
Pasul 4 – Cook
Aduceți supa la fierbere, apoi reduceți la foc mic și gătiți timp de 30 de minute (sau până când lintea s -a înmuiat complet).
Pasul 5 – Adăugați lapte/smântână
Se amestecă prin lapte, smântână sau lapte de nucă de cocos la supă.
Condimentează (după gustul tău) cu sare și piper.
Pasul 6 – amestec (opțional)
Pentru o supă netedă – amestecați întreaga supă gătită cu un blender de baston sau un termomix.
Pentru o supă chunky – lăsați ciorba gătită întreagă așa cum este (neatinsă).
Pentru o ciorbă chunky/netedă – amestecați jumătate din supa gătită cu un blender de baston sau termomix și apoi amestecați -o prin porțiunea de supă nelimitată.
Sfaturi pentru experți
Urmați sfaturile mele pentru cea mai delicioasă supă de linte de morcovi!
- Chilli – Adăugați la fel de mult sau la fel de mici fulgi de ardei iute. Dacă serviți această ciorbă copiilor mici (sau persoanelor sensibile la ardei iute), puteți omite ardeiul chilli în întregime.
- Opțiune fără lactate-Utilizați lapte de nucă de cocos în locul laptelui sau crema pentru o opțiune fără lactoză.
- Amestecare – Pentru o supă mai netedă, puteți utiliza un blender de stick sau un termomix.
- Sugestii de servire – Puteți servi această supă de linte de morcov la fel cum este cu rulouri de pâine sau pâine prăjită. Îmi place să -l servesc cu Naan sau pâine turcească încălzită, o păpușă de iaurt grecesc, cremă sau smântână și o stropire de coriandru proaspăt, semințe de susan și semințe de mac pentru a adăuga acel fler din Orientul Mijlociu!
- Stocare – stocați resturile într -un recipient etanș la frigider până la o săptămână.
- Reîncălzire – Reîncălziți supa la foc mic în cuptorul cu microunde sau într -o cratiță peste un aragaz.
- Îngheț – înghețați resturile într -un recipient etanș de până la 3 luni. Puteți reîncălzi de la congelat sau alternativ, decongelați la frigider peste noapte și reîncălziți.
Întrebări frecvente
Pot face ca această ciorbă de morcov și linte fără lactate?
Absolut! Pur și simplu folosiți lapte de nucă de cocos în locul laptelui sau smântânii obișnuite.
Cum pot face ca această supă să fie mai netedă?
Este atât de ușor!
Pentru o supă netedă – amestecați întreaga supă gătită cu un blender de baston sau un termomix.
Pentru o supă chunky – lăsați ciorba gătită întreagă așa cum este (neatinsă).
Pentru o ciorbă chunky/netedă – amestecați jumătate din supa gătită cu un blender de baston sau termomix și apoi amestecați -o prin porțiunea de supă nelimitată.
Mai întâi trebuie să înmuiați lintea roșie?
Nu, nu este nevoie să înmuiați mai întâi lintea. Pur și simplu clătiți lintea și adăugați la ciorbă conform rețetei.
Pe măsură ce lintea roșie sunt împărțite, se gătesc rapid și se descompun la un piure care îngroașă supa. Spre deosebire de linte maro sau linte verde, nu își țin forma atunci când sunt gătite, ceea ce le face excelente de utilizat în supe, dahl, curry, scufundări și multe altele!
Rețete conexe
Când iarna se rostogolește și căutăm căldură și confort, nu este un moment mai bun pentru a face un lot de supă sănătoasă și plină de inimă!
Iată câteva dintre cele mai populare rețete ale mele de supă:
Broccoli cremos și ciorbă de conopidă






Vrei și mai multe rețete delicioase? Abonați -vă la newsletter -ul meu sau urmați pe Facebook sau Instagram. Și dacă vă place să coaceți, atunci vă rugăm să veniți să vă alăturați grupului meu de club de bucătărie Facebook sau să vă abonați la canalul meu YouTube.
Ciorbă de morcov și linte
Morcov de morcovi sănătos și cremos plin de aromă și ciorbă de linte cu usturoi, ghimbir, chimen, coriandru, turmeric și roșii.
Ac
Curs: Supă
Bucătărie: Orientul Mijlociu, Vegetarian
Dieta: Vegetarian Gătiți timpul: 35 minute minute
Timp total: 45 minute minute
Timp de pregătire: 10 minute minute
Porții: 6 servește
Calorii: 215kcalIngrediente
Instrucţiuni
Note
Note și sfaturi despre rețetă
- Chilli – (opțional) Adăugați la fel de mult sau la fel de mici fulgi de ardei iute. Dacă serviți această supă copiilor mici (sau persoanelor sensibile la ardei iute), puteți omite ardeiul iute în întregime.
- Opțiune fără lactate – Utilizați lapte de nucă de cocos în locul laptelui sau crema pentru o opțiune fără lactoză.
- Amestecare – Pentru o supă mai netedă, puteți utiliza un blender de stick sau un termomix.
- Stocare – stocați resturile într -un recipient etanș la frigider până la o săptămână.
- Reîncălzire – Reîncălziți supa în cuptorul cu microunde sau într -o cratiță peste un aragaz.
- Îngheț – înghețați resturile într -un recipient etanș de până la 3 luni. Puteți reîncălzi de la congelat sau alternativ, decongelați la frigider peste noapte și reîncălziți.
Nutriţie
Calorii: 215kcal | Carbohidrați: 33g | Proteină: 9g | Grăsime: 6g | Grăsime saturată: 1g | Grăsime polinesaturată: 1g | Grăsime monoinsaturată: 4g | Colesterol: 3Mg | Sodiu: 792Mg | Potasiu: 806Mg | Fibră: 11g | Zahăr: 11g | Vitamina A: 17266Iu | Vitamina C: 16Mg | Calciu: 108Mg | Fier: 3Mg
Ai încercat această rețetă?Menționați @BakePlaysMileBlog sau Tag #BakePlaysMile!
ePoftă bună!
.
De altfel, vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete, vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.
(Tagstotranslate) Supa de linte de morcov