Bogat, plin de inimă și atât de incredibil de delicios, această ciorbă cremoasă de pui și ciuperci este mâncare confortabilă pură într -un bol! Bucăți fragede de pui, ciuperci cu unt și legume se reunesc într -un bulion superb mătăsos aromat cu lămâie și ierburi proaspete – este atât de bine, toată lumea va ajunge timp de câteva secunde!
Nu există nimic asemănător cu un bol de încălzire cu supă în lunile mai răcoroase. Iar această supă de pui și ciuperci cu cremă este un adevărat burtica-burtă! Cu o aromă bogată și o aromă de ciuperci îndrăzneață, aceasta este o supă pe care veți dori să o mâncați toată iarna.
Nu există o mulțime de lucrări de pregătire implicate în realizarea acestui fel de mâncare și totul este gata în doar 30 de minute (și asta este în cea mai mare parte timp de mână!). Perfect pentru nopți aglomerate sau când ai nevoie de ceva confortabil și reconfortant, cu un efort minim. O masă completă pe cont propriu, puteți să o asociați cu niște pâine proaspătă crustă, sandvișuri cu brânză la grătar sau scones savuroase sau brioșe pentru o masă de umplere suplimentară.
Ciupercile sunt unul dintre ingredientele mele preferate cu care să gătesc. Aroma lor este atât de bogată și pământească și adaugă o putere de aromă și adâncime la rețete precum acest mastot de risotto sau de ciuperci sau mâncăruri de paste, precum și această supă delicioasă cremoasă.
Și dacă vremea mai rece a lovit și ai nevoie de mai multe rețete de ciorbă de încălzire, încearcă această ciorbă de broccoli și conopidă sau ciorbă de cartofi și praz sau, practic, orice din această colecție de rețete de supă!
De ce o să iubești această rețetă
- Rapid și ușor – realizat în 30 de minute de la început până la sfârșit, este atât de rapid, ușor și o rețetă excelentă pentru a folosi puiul rămas în frigider.
- Atât de cremoasă – făcută cu cremă groasă, are o textură cremoasă și mătăsoasă minunată.
- Excelent pentru pregătirea mesei – puteți face acest lucru înainte de timp pentru prânzurile săptămânii sau pentru reîncălzirea pentru cină. De asemenea, îl puteți îngheța în loturi.
- Umplutură – masa perfectă pentru burtăle flămândă. Serviți -l ca un starter sau ca principal cu pâine cu unt crustă, dacă vă este înfometat!
Ce ai nevoie
Această supă este un fel de mâncare atât de rapid și ușor de făcut, deoarece aveți nevoie doar de câteva capse de cămară de bază, pui rămași și legume și totul gătește împreună într -o oală, pentru o curățare minimă!
Notă: Vă rugăm să derulați pe cardul de rețete din partea de jos pentru cantități de ingrediente și metoda completă detaliată.
- Ulei de unt și măsline – pentru a salta
- Ceapa – o ceapă mare, maro sau alb.
- Țelina – oferă textură, dar joacă și un rol important în aroma ciorbei, formând baza de legume aromate.
- Ciupercile – ciupercile de câmp precum ciupercile maro sau buton sunt perfecte pentru această rețetă. Puteți utiliza, de asemenea, Portobello sau un amestec de soiuri preferate de ciuperci. Ciupercile proaspete sau uscate precum Porcini vor adăuga, de asemenea, o aromă intensă de ciuperci pentru o supă mai bogată și mai completă. Dacă se gătește cu ciuperci uscate, trebuie să fie rehidratate în apă caldă timp de 5-10 minute mai întâi.
- Cimbru proaspăt – Cimbrul are o aromă savuroasă minunată, care completează perfect ciuperca și puiul. Ați putea folosi, de asemenea, pătrunjel, arpagic sau ierburile proaspete preferate.
- Usturoiul usturoi – usturoi tocat sau usturoi proaspăt zdrobit.
- Pui – aceasta este rețeta perfectă pentru a folosi pieptul de pui rămas sau puiul de rotiserie. Dacă nu aveți, puteți, de asemenea, să vă braconați sau să vă grătați propriul pui (vezi notele de mai jos) pentru a adăuga ciorba sau a apuca un pui de grătar din supermarket în drum spre casă. Folosesc pieptul de pui, dar se pot folosi și fileuri de coapsă, dacă acest lucru aveți la îndemână.
- Stoc de legume – sau folosiți pui de pui sau carne de vită, dacă este preferat. Stocul lichid cumpărat din magazin este întotdeauna o opțiune ușoară, dar puteți utiliza versiunea pudră sau puteți face propria dvs., dacă este preferat.
- Cream de gătit – Crema de gătit este un tip de cremă care a fost dezvoltată special pentru gătit. Se încălzește bine fără a se curba și rezistă la divizare. În această rețetă, adaugă bogăție și cremositate bulionului. Pentru a -l păstra fără lactate, puteți încerca să adăugați în schimb cremă de nucă de cocos. Aroma va fi diferită, dar totuși incredibil de delicioasă.
- Frunze de spanac pentru bebeluși.
- Suc de lămâie – proaspăt sau magazin cumpărat.
- Sare și piper – pentru a sezon.
Echipament necesar
Nu este nevoie de echipament de lux pentru această supă de pui și ciuperci! Doar o oală mare sau o cratiță și o lingură mare. Curățare minimă!
Instrucțiuni pas cu pas
Odată ce toate ingredientele dvs. sunt pregătite și gata, restul este ușor!
Notă: derulați pe cardul de rețete din partea de jos pentru cantitățile ingredientelor și metoda completă detaliată!
Pasul 1 – Sareté
Sare ceapa și țelina în unt până la moale și parfumată.
Pasul 2 – Gătiti ciupercile
Adăugați ciupercile și rumeniți -le în oală. Gătiti până când tot lichidul s -a evaporat. Adăugați cimbru și usturoi și gătiți până când este parfumat.
Pasul 3 – Faceți bulionul
Adăugați stocul de legume și crema de gătit. Filme la foc mic.
Pasul 4 – Adăugați puiul
Adăugați puiul și spanacul și gătiți până când puiul este încălzit. Apoi, adăugați sucul de lămâie și condimentați cu sare și piper, după gust.
Sfaturi pentru experți
- Browning Ciupercile bine în tigaie înainte de a adăuga stocul oferă supa multă aromă.
- Puteți utiliza orice fel de ciuperci. Dacă folosiți ciuperci uscate, trebuie să fie înmuiate mai întâi în apă caldă, înainte de a găti la fel de normal.
- Cea mai ușoară și cea mai rapidă opțiune este să folosești pui de rotiserie din supermarket. Dar dacă nu aveți niciunul, puteți bracona 2 sâni mari de pui pentru a adăuga ciorba.
- Pentru a bracona pieptul de pui, scoateți puiul de la frigider cu 30 de minute înainte de utilizare. Puneți suficientă apă într -o cratiță pentru a acoperi sânii de pui și a aduce la fierbere. Odată fiert, adăugați puiul. Acoperiți cu un capac și aduceți înapoi la fierbere. Odată ce fierbeți, scoateți vasul de pe foc și puneți deoparte 30 de minute, cu capacul pornit. Apoi, folosiți 2 furci pentru a mărunți puiul înainte de a -l adăuga în supă.
- Adăugați mai mult sau mai puțin cremă după bunul plac.
- Sugestii de topping – Topiți supa de pui și ciuperci cu niște crutoane crocante de casă, brânză de parmezan ras, câteva picături de ulei de măsline, pătrunjel proaspăt sau cimbru și/sau câteva ciuperci în plus.
- Depozitare – Stocați orice resturi la frigider până la 3 zile. Această supă poate fi, de asemenea, congelată – vezi întrebări frecvente.
Întrebări frecvente
Pot îngheța această supă de pui și ciuperci?
Da! Această supă îngheață și se reîncălzește frumos. Asigurați -vă că răciți supa complet înainte de îngheț. Apoi, păstrați -vă într -un recipient etanș în congelator până la 3 luni în orice servire individuală, fie ca un lot întreg. Dezghețați și reîncălziți după cum este necesar.
Ar trebui gătit puiul înainte de a -l adăuga la supă?
Pentru a vă asigura că supa dvs. rămâne sigură de mâncat, vă recomand să folosiți pui gata gătit precum pui de rotiserie sau pui braconizat. Adăugați -l la ciorbă la sfârșit și gătiți până când este încălzit complet. Dacă nu aveți pui gătit, consultați notele mele despre braconaj de mai sus în sfaturi de experți.
Rețete conexe
Aveți nevoie de un bol confortabil de supă de încălzire? Curl Up pe canapea cu una dintre aceste rețete delicioase și ușoare!
Supa de pui, porumb și tăiței






Pui cremos și ciorbă de ciuperci
Bogat, plin de inimă și atât de incredibil de delicios, această ciorbă cremoasă de pui și ciuperci este mâncare confortabilă pură într -un bol!
5 din 3 voturi
Ac
Rata
Curs: Supă
Bucătărie: occidental Gătiți timpul: 25 minute minute 0 minute minute
Timp total: 30 minute minute
Timp de pregătire: 5 minute minute
Porții: 6 servește
Calorii: 368kcal
Autor: Lucy – Bake Play SmileIngrediente
Instrucţiuni
Note
Note și sfaturi despre rețetă:
- Browningul ciupercilor în tigaie înainte de a adăuga stocul oferă supa multă aromă.
- Puteți utiliza orice fel de ciuperci. Dacă folosiți ciuperci uscate, trebuie să fie înmuiate mai întâi în apă caldă, înainte de a găti la fel de normal.
- Cea mai ușoară și cea mai rapidă opțiune este să folosești pui de rotiserie din supermarket. Dar dacă nu aveți niciunul, puteți bracona 2 sâni mari de pui pentru a adăuga ciorba.
- Pentru a bracona pieptul de pui, scoateți puiul de la frigider cu 30 de minute înainte de utilizare. Puneți suficientă apă într -o cratiță pentru a acoperi sânii de pui și a aduce la fierbere. Odată fiert, adăugați puiul. Acoperiți cu un capac și aduceți înapoi la fierbere. Odată ce fierbeți, scoateți vasul de pe foc și puneți deoparte 30 de minute, cu capacul pornit. Apoi, folosiți 2 furci pentru a mărunți puiul înainte de a -l adăuga în supă.
- Adăugați mai mult sau mai puțin cremă după bunul plac.
- Sugestii de topping – Topiți supa cu niște crutoane crocante de casă, brânză parmezană ras, câteva picături de ulei de măsline, pătrunjel proaspăt sau cimbru și/sau câteva ciuperci în plus.
- Depozitare – Stocați orice resturi la frigider până la 3 zile.
- Îngheț – această supă îngheață și se reîncălzește frumos. Asigurați -vă că răciți ciorba complet înainte de îngheț, apoi așezați într -un recipient etanș în congelator până la 3 luni în oricare dintre serverile individuale, fie ca un lot întreg. Dezghețați și reîncălziți după cum este necesar.
Nutriţie
Calorii: 368kcal | Carbohidrați: 11g | Proteină: 21g | Grăsime: 28g | Grăsime saturată: 14g | Grăsime polinesaturată: 2g | Grăsime monoinsaturată: 9g | Grăsime trans: 1g | Colesterol: 112Mg | Sodiu: 1085Mg | Potasiu: 751Mg | Fibră: 2g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 3258Iu | Vitamina C: 12Mg | Calciu: 72Mg | Fier: 2Mg
Ai încercat această rețetă?Menționați @BakePlaysMileBlog sau Tag #BakePlaysMile!
(Tagstotranslate) Ciorba de ciuperci de pui