O prăjitură cu ouă de Paște cu lavă topită, bogată și neclară, care durează doar 2 minute!
Cel mai bun răsfăț de Paște pentru cei ciocolatici și cei dulce deopotrivă!
Acest tort bogat, decadent, cu ouă de Paște este un desert atât de ușor, care este perfect pentru orice fan de ciocolată. Se serveste cald cu o lingura de inghetata de vanilie pentru cel mai bun desert!
Când vine vorba de rețete de Paște, acest tort de cană este cel mai ușor de făcut! Scoarța mea de ciocolată de Paște, crema de ouă și drumul stâncos de Paște durează doar câteva minute pentru a se pregăti, dar uneori ai nevoie doar de ceva… acum!!
Și folosirea cuptorului cu microunde pentru a face delicii dulci, cum ar fi această prăjitură ușoară de Paște, brownies de ciocolată la microunde și fudge la microunde înseamnă că nu este nevoie să porniți nici măcar cuptorul!
De ce o să-ți placă această rețetă
- Gata în două minute – această rețetă super rapidă este atât de rapid de făcut!
- Desert de ultimă oră – pregătește această prăjitură cu microunde pentru oaspeți neaștepți sau pentru acele zile în care ai nevoie doar de desert!
- Spălare minimă – tot ce aveți nevoie este o cană, o furculiță și o lingură!
- Gustare perfectă pentru noaptea târziu – când stai pe canapea și AI NEVOIE de o gustare rapidă, acesta este desertul pentru tine!
- Rețetă grozavă de ouă de Paște rămase – știu că acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, dar dacă te trezești cu o mână de mini ouă de Paște, acesta este desertul de făcut!
Ce ai nevoie
Această prăjitură de Paște cu ciocolată dintr-o singură porție este făcută cu ingrediente de bază pe care probabil le aveți deja în bucătărie!
Notă: Derulați la cardul cu rețete din partea de jos pentru cantitățile de ingrediente și metoda completă detaliată.
- Unt – untul sărat sau untul nesarat sunt ambele bune de folosit în această rețetă.
- Ou – Eu folosesc ouă de dimensiuni mari care cântăresc aprox. 60 g (2 oz).
- Lapte – Îmi place să folosesc lapte obișnuit, plin de grăsime.
- Extract de vanilie – sau foloseste pasta sau esenta de vanilie.
- Făină simplă – cunoscută și sub denumirea de făină universală.
- Zahăr brun – oferă o aromă bogată și minunată și o textură umedă.
- Pudra de cacao – incearca sa folosesti pudra de cacao de cea mai buna calitate pentru cel mai bogat gust si culoare. Îmi place să folosesc Nestle sau Cadbury.
- Pudră Milo – această băutură de ciocolată cu malț adaugă o aromă delicioasă prăjiturii.
- Praf de copt – un agent de creștere pentru a crea un tort cu textura ușoară.
- Sare – un strop de sare ajuta la echilibrarea dulceata si imbunatateste aroma ciocolatei.
- Mini ouă de Paște – folosește orice mini ouă de Paște de ciocolată preferi!
- Inghetata – de servit, optional.
Echipament necesar
Tot ce aveți nevoie pentru a face această rețetă de tort cu cană de ciocolată este o cană mare și un cuptor cu microunde!
Instrucțiuni pas cu pas
Acest tort cu ciocolată cu ouă de Paște este atât de rapid și ușor de făcut, încât te vei bucura de el în cel mai scurt timp!
Notă: Derulați la cardul cu rețete din partea de jos pentru cantitățile de ingrediente și metoda completă detaliată.
Pasul 1 – Amestecați ingredientele umede
Pune untul în cană și pune la microunde până se topește.
Se bate ușor oul, laptele și esența de vanilie până se omogenizează.
Pasul 2 – Adăugați ingrediente uscate
Adăugați făina simplă, zahărul brun, pudra de cacao, pudra Milo, praful de copt și sarea și bateți cu o furculiță până se omogenizează bine și nu se formează cocoloașe!
Puneți la microunde timp de 30 de secunde la foc mediu.
Pasul 3 – Adăugați Mini-ouă
Adăugați mini-ouăle de ciocolată în aluatul de tort.
Pasul 4 – Gătiți prăjitura cu cană
Puneți cana înapoi în cuptorul cu microunde și gătiți până când prăjitura este gătită deasupra și ușor lipicioasă la mijloc.
Pasul 5 – Serviți
Se serveste cald, cu o lingura de inghetata de vanilie (optional, dar foarte recomandat!)
Sfaturi ale experților
- Timp de gătire – toate cuptorul cu microunde variază foarte mult în funcție de cât timp vor dura gătirea acestui tort. Recomand să-l gătiți timp de 1 minut pentru a începe, iar apoi în 15 secunde explozii suplimentare dacă este necesar.
- Nu găti prea mult prăjitura de cană! – vrei să fie în continuare ușor lipicioasă la mijloc.
- Dacă credeți că este încă puțin gătit (toate cuptoarele cu microunde sunt diferite) – gătiți încă 10 -50 de secunde la temperatură medie.
- Urmăriți tortul – urmăriți-l cu atenție în cuptorul cu microunde pentru a vă asigura că nu se revarsă pe măsură ce crește.
- Faceți 2 porții – puteți face acest tort cu ouă de Paște în două căni mai mici, mai degrabă decât într-o cană mare.
Întrebări frecvente
De ce este prajitura mea cauciucată?
Dacă prăjitura cu ouă de Paște este cauciucoasă, înseamnă că fie aluatul a fost prea amestecat, fie a fost gătit prea mult timp în cuptorul cu microunde.
De ce e tare prajitura mea?
Dacă gătiți prea mult prăjitura de cană, aceasta va deveni tare și uscată. Cel mai bine este să încălziți tortul la explozii de 15 secunde, verificând între ele, pentru a preveni acest lucru. Se gătește FOARTE repede!
Ce pot folosi în loc de mini ouă de ciocolată?
Puteți folosi mini ouă, bucăți dintr-un ou de Paște de dimensiuni mari sau chiar un ou cremă!
Rețete înrudite
Pentru deserturi de Paște mai ușoare, aruncați o privire la aceste rețete populare de Paște:
Cupă cu ouă de Paște cu mousse de caramel sărat | 3 ingrediente






VREI ȘI MAI MAI REȚETE DELICIOSE? Abonați-vă la newsletter-ul meu sau urmăriți-l pe Facebook sau Instagram. Și dacă îți place să coaceți, atunci vă rugăm să veniți și să vă alăturați grupului meu de gătit Facebook sau să vă abonați la canalul meu de YouTube.
Tort cu ouă de Paște
Obțineți doza de ciocolată cu acest tort delicios cu ouă de Paște! Tratamentul perfect pentru noaptea târziu!
Pin
Curs: Desert
Bucătărie: Paşti Timp de preparare: 1 minut minut
Timp total: 2 minute minute
Timp de pregătire: 1 minut minut
Porții: 1 servi
Calorii: 701kcalIngrediente
Instrucţiuni
Note
- NOTE ȘI SFATURI DE REȚETE
- Timp de gătire – toate cuptorul cu microunde variază foarte mult în funcție de cât timp vor dura gătirea acestui tort. Recomand să-l gătiți timp de 1 minut pentru a începe, iar apoi în 15 secunde explozii suplimentare dacă este necesar.
- Nu găti prea mult prăjitura de cană! – vrei să fie ușor lipicioasă la mijloc.
- Dacă credeți că este încă puțin gătit (toate cuptorul cu microunde sunt foarte diferite) – mai gătiți încă 10 – 50 de secunde la mediu, în rafale de 15 secunde.
- Urmăriți tortul – urmăriți-l cu atenție în cuptorul cu microunde pentru a vă asigura că nu se revarsă.
- Faceți 2 porții – puteți face acest tort de cană în două căni mai mici decât într-o cană mare.
Nutriţie
Calorii: 701kcal | Carbohidrați: 70g | Proteină: 12g | Grăsime: 42g | Grasimi saturate: 25g | Grăsimi polinesaturate: 2g | Grăsimi mononesaturate: 11g | Grasimi trans: 1g | Colesterol: 262mg | Sodiu: 400mg | Potasiu: 489mg | Fibră: 1g | Zahăr: 43g | Vitamina A: 1386IU | Vitamina C: 0,3mg | Calciu: 243mg | Fier: 3mg
?
ePoftă bună!
.
De altfel, vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete, vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.
ePoftă bună!
.
De altfel, vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete, vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.