Ciorba de burta prefiarta, de ce sa stai sa fierbi la burta de vitel s-o treci prin o mie de ape, s-o pui in otet si apoi s-o cureti cand poti sa cumperi din comert direct prefiarta si taiat bucatele. Ciorba pregatita cu burta prefiarta este o ciorba usor de preparata de catre orice gospodina cu sau fara experinta.
Stiu ca atunci cand m-am intors prima data din China sotia mea care nu era la vremea respectiva o bucatareasa experimentata m-a asteptat cu cu o ciorba de burta la care a folosit burta prefiarta congelata. Sa aveti un rezultat gustos folositi exact cantitatile de ingrediente din reteta. Daca aveti posibilitatea atunci cand faceti supa de legume, puneti la fiert impreuna cu acestea si un os de vita sau porc spart, astfel incat sa ajunga maduva din interior in supa, gustul va fi mult mai bun.
Ingrediente ciorba de burta prefiarta:
Mod preparare ciorba de burta prefiarta:
Se pun la fiert in apa un morcov, radacina de patrunjel, telina toate date pe razatoare si ceapa taiata julien, cateva foi de dafin si catve boabele de piper. Daca aveti si un os de vita sau porc acum in aceasta oala se sparge si se pune la fiert impreuna cu legumele.
Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit. Se strecoara dupa ce a fiert si se pune supa de legume deoparte.
Burta prefiarta se fierbe bine in doua ape si se freaca bine in maine sa-i dispara mirosul de tot, ba chiar se pune si putin otet in prima apa in care o fierbeti !
Supa obtinuta din legume se pune intr-o oala mare si se adauga burta prefiarta. Daca burta este intreaga se taie fasii cat degetul mic.
Usturoiul se piseaza si se amesteca cu smantana, sare, putin piper si galbenusurile de ou.
Se ia zeama din oala si se amesteca intr-un recipient mare impreuna cu mujdeiul obtinut din smantana usturoi si ou, plus cele 2 linguri de otet.
Se incoporeaza dressing-ul obtinut in ciorba de burta adaugand putin cate putin sa nu se taie.
Dressing-ul se adauga spre final cand burta este aproape fiarta.
Morcovul ramas se da pe razatoare si se caleste in 100 ml ulei pana cand uleiul prinde culoarea portocalie a morcovului.
Pentru cine doreste si are poate sa foloseasca si morcov si ardei gras.
Uleiul cu culoare portocalie obtinut se strecoara si se pune la final peste ciorba de burta prefiarta sa-i ofere culoare.
Se serveste fierbite cu cubulete de gogosari acri si un ardei iute.