Descoperiți această cireșată de casă rețeta de lichior de cireșe foarte fin și aromat, reinterpretând tradiția cu un twist savuros, prin rețeta ePoftă de cireșată de casă care vă va oferi o experiență unică, cu o culoare fermecătoare și arome divine.
Anul trecut am pornit acest proiect al lichiorului de cireșe în aceeași perioadă, știind că va trebui să așteptăm cu nerăbdare rezultatele timp de 6-8 săptămâni. Da, este un proces îndelungat, dar vă promitem că așteptarea va merita cu prisosință. În luna iulie, veți avea parte de o băutură minunată, cu nuanțe delicate și arome bogate.
Cum se face un lichior de casă de calitate sau ce alcool ne trebuie?
Când vine vorba de lichiorul făcut acasă, calitatea este esențială. Tăria alcoolică trebuie să se situeze între 22 și 30 de grade, iar noi ne asigurăm că respectăm această regulă în toate băuturile noastre făcute în casă.
Producem băuturi naturale după rețete bazate pe principii științifice, evitând fermentația acetică și fermentația alcoolică din zahăr. Fructele noastre merg direct în alcool, păstrându-se la răcoare. Folosim doar alcool pur dublu rafinat de 96 de grade sau vodcă simplă de 37-40 de grade (exclus țuică, pălincă sau rachiu), asigurându-ne că va rămâne de înaltă calitate.
Rețeta noastră de cireșată de casă sau lichior de cireșe vă va oferi aproximativ 600 ml din această minunată băutură.
Timp de preparare:
30 minute
Timp Total:
30 minute
Ingrediente:
Cum se face cireșată de casă rețeta de lichior de cireșe?
Preparare lichior de cireșe – cireșată naturală
În mod normal fac cireșata și vișinata cu fructe întregi. Am un soi foarte ciudat de cireșe care nu sunt foarte roșii și se decolorează rapid și la fiert, copt sau macerat. Am cules un coșuleț de cireșe destul de mărunte. Fiul meu este foarte încântat de aparatul de scos sâmburi așa că mi-a rezolvat rapid întreaga cantitate de cireșe înainte de a apuca să văd cum stă treaba cu ele: aveau pulpă subțire și cam ofilită. Nu prea mergeau la dulceață așa că am decis să le transform în lichior de cireșe.
Am ales un borcan curat prevăzut cu un capac cu care se inchide foarte bine. Puteți folosi și sticle cu gura mai largă. Am pus în borcan cireșele curățate și sâmburii. Deasupra am adăugat vodca și am lăsat totul la macerat 24 de ore, la răcoare și întuneric.
A doua zi am adăugat și zahărul și am scuturat bine tot. Dacă doriți puteți adăuga și o mică bucățică de baton de scorțișoară (o fâșie, nu un baton întreg).
Am păstrat borcanul închis ermetic la întuneric și răcoare timp de 6-8 săptămâni. În primele câteva zile am mai scuturat borcanul pentru ca zahărul să se dizolve.
După trecerea celor 6-8 săptămâni am strecurat acest lichior de cireșe prin sită așternută cu pânză deasă. Aici vedeți cât de tare s-au decolorat cireșele.
L-am mai trecut o dată prin pânză curată.
Cum se îmbuteliază și păstrează cireșata sau lichiorul fin de cireșe?
Am pregătit sticle potrivite pe care le-am umplut cu cireșata de casă.
Iată cât de fain arată! Sticlele cu cireșată se păstrează ani de zile la cămară.
Lichiorul este foarte plăcut aromat, gustos, potrivit de dulce. Cireșata se consumă ca atare sau se adaugă în diferite cocktailuri.
Poate fi folosit și la însiroparea blaturilor de tort sau prăjitură, la creme sau alte deserturi.
ePoftă bună!
De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.