Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca
5 (1)

Filter by Categories

Acasă » reteta » Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca

Cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca – cosulete cu gem si nuca – prajituri delicioase simple si usor de pregatit.

Aceste cosulete cu nuca si gem sunt atat de bune incat o sa le tot refaceti cand veti avea ocazia.

In ciuda aparentelor nu mi se pare un desert greu de realizat. Puteti face aluatul in avans si continuati a doua zi pregatirea cosuletelor.

cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca.

Ingrediente:

  1. Pentru aluat:

  2. Pentru umplutura:

PREPARARE:

  1. Pentru inceput pregatim aluatul pentru cosulete fragede cu gem si nuca.

  2. Punem in vasul robotului faina, untul, smantana, galbenusurile si zaharul, si amestecam folosind paleta pentru aluat pana obtinem un aluat compact pe care il vom da la rece pentru jumatate de ora.

cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca 1



  1. In acest timp pregatim umplutura pentru cosulete fragede cu gem si nuca.

  2. Batem albusurile pana devin ferme si adaugam zaharul tos, putin cate putin.

  3. Mixam in continuare pana obtinem o bezea groasa.

  4. Macinam nuca si o adaugam in bezea.

  5. Intindem o foaie de aluat si decupam cercuri.

  6. Ungem formele cu putin unt topit si asezam fiecare cerc de aluat in forma, presand cu degetele atat pe fund, cat si pe margini.

  7. Punem cate o lingurita de gem in fiecare cosulet.

  8. Punem deasupra bezeaua cu nuca.

cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca 2

  1. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute.

  2. Le lasam sa se raceasca in forme si apoi le scoatem si pudram deasupra cu zahar.

cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca b

Gata, sunt pregatite de mancat!

cosulete fragede cu gem si bezea cu nuca

Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

ePoftă bună!

Sari direct la secțiune

Rețete populare
Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]