Cum se prepara calamarul
0 (0)

Filter by Categories

Acasă » reteta » Cum se prepara calamarul0 (0)

masa completa

Ingrediente calamar cu usturoi si lamaie

Mod preparare calamar la tigaie

I. Ardeiul se taie julien, iar usturoiul se zdrobeste cu lama cutitului. Intr-o tigaie sau wok se pune untul la topit, cand a inceput sa sfaraie se adauga ardeiul si usturoiul si se lasa la calit cu un praf de sare aproape 1 minut.

legume-si-usutori

II. Se adauga apoi calamarul, dezgehtata, spalat si scurs bine de apa.

adaugare-calamar

III. Acesta o sa-si lase zeama, fierbeti-l in zeama respectiva cam 5 minute, apoi se scurge de zeama si se pune din nou la calit.

calamar-la-fiert

IV. Dupa ce il scurgeti bine de zeama, in tigaie/wook se pune uleiul de masline, se lasa sa se incinga si apoi se adauga calamarul. Se tine la foc mare amestecand astfel incat sa prinda o culoare aurie pe toate partile (2-3 minute). Se condimenteaza cu oregano, sare si piper proaspat macinat, inca 30-40 de secunde pe foc, apoi stoarceti zeama de la lamaie si inca 40-50 de secunde pe foc dupa care este gata de servit.

calamar-la-calit

V.  Cartofii i-am fiert in coaja dupa care i-am curatat, i-am apasat cu degetul le-am pus o bucatica de unt in mjloc si i-am condimentat cu sare, piper, boia si rozmarin. Serviti calamarul cu lamaie langa.



calamar la tigaie

calamr cu garnitura

preparare calamar

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]