Acasă » reteta » Ghiveci de legume (mancare sau tocana de post)5 (1)
Mancare de legume, reteta de post rapida si delicioasa
Cred ca a trecut aproape un an de cand nu am mai facut ghiveci de legume. Dimineata am deschis frigiderul si am vazut ca am o gramada de legume care parca abia asteptau sa fie transformate in aceasta delicioasa mancare de post. Sotul meu adora ghiveciul, drept urmare a fost foarte incantat cand i-am spus cu ce il astept la pranz. Noi mancam ghiveciul cu mamaliga, ador sa o inmoi in sos, dar si o feliuta de paine proaspata este excelenta pentru sosul acestei delicioase tocane de legume.
Nici eu si nici fratele meu nu prea eram mari iubitori de legume in copilarie, dar bunica mea facea un ghiveci caruia nu puteai sa ii spui nu. Era atat de gustos! Si pentru ca amandoi adoram mamaliga, aceasta era nelipsita din farfurie. Ai mei o mancau cu ardei iute, obicei pe care l-am preluat si noi ulterior.
Ghiveciul este o mancare care nu are o reteta batuta in cuie. In functie de sezon putem pune diferite legume in ghiveci. Pentru ca abia a inceput primavara, legumele pe care le-am folosit eu sunt conopida, vinete, cartofi, praz, usturoi, morcovi, ardei grasi si, ingredientul pe care il folosesc mereu, indiferent de legumele din reteta, sunt rosiile uscate conservate in ulei. Dau un gust senzational acestei tocane! Neaparat sa incercati si voi.
Daca vreti o mancare delicioasa de post, cu multe legume, va propun sa incercati reteta mea de ghiveci. Este deliccios cald, dar si rece.
Ghiveci de legume de post – Ingrediente (6-8 portii)
Ghiveci de legume, mancare de post – Preparare pas cu pas
Pentru un ghiveci reusit este foarte important sa cunoastem timpul de fierbere al fiecarei legume. Deci legumele se vor adauga treptat in ghiveci, astfel incat sa obtinem o mancare delicioasa, cu legume fierte exact atat cat trebuie.