Mici sau mititei reteta traditionala
5 (2)

Filter by Categories

Acasă » reteta » Mici sau mititei reteta traditionala

Mici sau mititei reteta traditionala, sunt un preparat culinar specific din bucătăria românească, iar rețeta lor este transmisă din generație în generație.

Acești micuți și delicioși aperitive sunt pregătiți cu ingrediente simple, dar gustoase, care se combină pentru a crea o gustare perfectă pentru o petrecere cu prietenii sau o masă de familie. Pentru această rețetă de mititei, avem nevoie de carne de vită proaspătă, slănină, usturoi, cimbru, sare, piper, ienibahar, bicarbonat, zeamă de lămâie și ulei. Această combinație de ingrediente dă mititeilor un gust plin de arome, iar textura lor moale și suculentă este garantată să vă lase papilele gustative încântate. Dacă sunteți în căutarea unei gustări delicioase și ușor de pregătit, această rețetă de mititei este perfectă pentru dvs. În continuare, vă voi explica pașii necesari pentru a obține această gustare tradițională.

reteta mititei sau mici

Ingrediente:

Aceste ingrediente se găsesc în mod tradițional în rețetele de mititei și dau aromele autentice și gustul delicios.

Mod de preparare mititei sau mici – reteta traditionala:

Pregateste carnea de vita si slanina, curatandu-le de pielite si taiindu-le cubulete mici. Treci carnea si slanina prin masina de tocat de mai multe ori pana cand obtii o compozitie fina.

Pune compozitia obtinuta intr-un bol si adauga sare, piper, cimbru, ienibahar si usturoi pisat. Bicarbonatul stins cu zeama de lamaie ajuta la fragezirea carnii, asa ca adauga si aceasta compozitie.

Amesteca totul bine si adauga doua linguri de apa si doua de ulei. Framanta compozitia cu mana pana cand devine omogena si incepe sa degaje bule de aer.

Acopera bolul cu folie de plastic si pune-l la frigider peste noapte. Acest lucru va permite condimentelor sa patrunda in carne, iar mititeii vor avea un gust mai intens.

In ziua urmatoare, scoate compozitia din frigider si formeaza mititei de 6-7 cm lungime. Nu-i faci prea mari sau prea mici, ca sa poata fi fragezi la interior.

Pune mititeii pe un gratar incins si lasa-i sa se prajeasca la foc iute. Nu-i lasa prea mult timp pe gratar, ca sa nu se usuce. Cu ajutorul unei clesti, intoarce-i pe partile laterale, astfel incat sa se prajeasca uniform.

Cand mititeii sunt gata, scoate-i de pe gratar si serveste-i calzi, alaturi de o salata de legume sau o portie de cartofi prajiti.



Aceasta reteta de mititei traditionali este foarte usoara de preparat si va fi cu siguranta un succes la orice petrecere sau masa speciala. Savureaza acest preparat romanesc traditional alaturi de cei dragi si bucura-te de gustul unic al mititeilor!

ePoftă bună!

Sari direct la secțiune

Rețete populare
Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]