Supa de dovlecel | Cremos și sănătos
0 (0)

Filter by Categories

Acasă » reteta » Supa de dovlecel | Cremos și sănătos


o rețetă de supă sănătoasă și cremoasă de dovlecel care va fi gata în mai puțin de 30 de minute! modul perfect de a folosi dovlecelul!

O rețetă de supă sănătoasă și cremoasă de dovlecel, care este gata să mănânce în mai puțin de 30 de minute! O supă vegetariană ușoară care face un prânz gustos sau o cină de la mijlocul săptămânii. În plus, este o modalitate excelentă de a folosi acele exces de dovlecel atunci când în sezon!

un bol de supă de dovlecel a stârnit cu cremă într -o cană de supă, cu o felie de pâine înmuiată. Supa de dovlecel | Cremos și sănătos0 (0)

Dacă sunteți ceva ca mine, probabil că veți obține o ciorbă (de fapt, o mulțime!) Obsedată în lunile mai reci.

Fie că este vorba de un lot de supă clasică de dovleac prăjit, pui de pui și porumb în stil chinezesc sau o supă de cartofi și praz, există o mulțime de lucruri pentru un bol mare de supă într -o zi rece de iarnă!

Așadar, când este frig afară și cald în interior, este momentul perfect pentru a bici o supă de iarnă sănătoasă și hrănitoare.

Mirosul acelor delicioase arome care se plimbă prin bucătărie nu se adaugă decât la acel „înfășurat într -o pătură confortabilă”, nu -i așa?

Serviți această supă cu pâine crustă sau cu rulourile mele moi și pufoase de pâine albă de casă.

De ce o să iubești această rețetă

  • Buget Friendly – Când dovlecelul sunt în sezon, acestea sunt literalmente peste tot și, dacă nu ați crescut pe voi înșiși, probabil că vi s -a dat unii, sau sunt ieftini, ieftini, ieftin de cumpărat!
  • Rapid și ușor – dovlecelul nu iau multă gătit, astfel încât această supă va fi gata în mai puțin de jumătate de oră.
  • Sănătos și scăzut în calorii – plin de bunătate veggie proaspătă, această supă poate fi, de asemenea, mai mică în calorii doar folosind lapte ușor și/sau cremă, dacă preferați.
  • Opțiune fără lactate-Comutați smântâna și laptele pentru smântână de nucă de cocos și lapte de nucă de cocos pentru o masă vegetariană fără lactate.
  • Prieten pentru copii – cu puțin parmezan deasupra, și textura sa cremoasă, ciorba de dovlecel este o modalitate excelentă de a umple mici burte și de a contrabanda legume sănătoase.
  • Furtizator de congelator – Când dovlecelul este abundent, de ce să nu faci o oală imensă de supă și înghețează unele în recipiente pentru acele perioade de masă în care ești complet sărac!

o cană de supă de supă verde cremos cu smântână și parmezan s -a învârtit deasuprao cană de supă de supă verde cremos cu smântână și parmezan s -a învârtit deasupra

Ce ai nevoie

Pentru a face această supă de dovlecel, veți avea nevoie de doar câteva ingrediente de bază.

NOTĂ: Derulați pe cardul de rețete din partea de jos pentru cantitățile de ingrediente și metoda completă detaliată.

  • Ceapă – Alegeți o ceapă mare maro sau galbenă
  • ulei de măsline
  • Usturoiul – usturoiul proaspăt sau tocat sunt ambele potrivite pentru a fi utilizate
  • Zucchinis – cunoscut și sub numele de dovlecei în unele țări precum Marea Britanie și NZ, este o dovlecei populare de vară
  • Stoc de legume lichide – Alegeți fie un stoc de casă, cu pudră, amestecat cu apă sau stoc lichid cumpărat
  • lapte-prefer laptele complet cu grăsime sau cu cremă completă în toate rețetele mele, cu toate acestea puteți folosi lapte ușor dacă preferați
  • Cremă – Folosesc cremă completă, cu toate acestea, aleg o cremă ușoară dacă doriți să reduceți caloriile.

De asemenea, s -ar putea să vă doriți să adăugați niște cremă suplimentară, smântână, parmezan ras sau crutoane pe deasupra când serviți pentru o bogăție suplimentară de iarnă!

ingrediente pentru supă de dovlecel în boluri individualeingrediente pentru supă de dovlecel în boluri individuale

Instrucțiuni pas cu pas

O supă rapidă și simplă pentru a face plin de bunătate cremoasă a legumelor!



NOTĂ: Derulați pe cardul de rețete din partea de jos pentru cantitățile de ingredient și metoda completă detaliată.

Pasul 1 – Sută ceapa și usturoiul

Încălziți uleiul într -un vas mare și lăsați ceapa tocată și usturoiul zdrobit până la moale și translucid.

ulei, ceapă și usturoi într -un vasulei, ceapă și usturoi într -un vas

ceapa și usturoiul sărit într -o oalăceapa și usturoiul sărit într -o oală

Pasul 2 – Adăugați dovlecel tocat

Adăugați dovlecelul tocat și amestecați timp de un minut la foc.

tăiați dovlecelul într -un vas dublu cu manipularetăiați dovlecelul într -un vas dublu cu manipulare

Pasul 3 – Adăugați stoc

Turnați stocul lichid în oală și aduceți la fierbere.

stocul lichid este turnat în oală umplută cu bucăți de dovlecelstocul lichid este turnat în oală umplută cu bucăți de dovlecel

Apoi reduceți căldura, acoperiți și fierbeți timp de 20 de minute.

bucăți de dovlecel care se simte într -o oalăbucăți de dovlecel care se simte într -o oală

Pasul 4 – Adăugați lapte și smântână

Se lasă să se răcească ușor înainte de a adăuga lapte și smântână.

Notă: Nu fierbeți după adăugarea de lapte și smântână – pur și simplu încălziți.

crema este turnată în blender umplut cu dovlecel gătit și stoccrema este turnată în blender umplut cu dovlecel gătit și stoc

Pasul 5 – amestec

Folosiți fie un procesor alimentar, stick blender sau Thermomix pentru a curăța supa în loturi, asigurându -vă că s -a răcit ușor înainte de a face acest lucru.

un blender umplut cu supă cremoasă de dovlecelun blender umplut cu supă cremoasă de dovlecel

Servirea de sugestii

Această supă sănătoasă de dovlecel este delicioasă servită pe cont propriu – dar și mai uimitoare atunci când este servită cu o parte delicioasă.

Iată câteva dintre opțiunile mele preferate:



  • aluat crust
  • rulouri moi de pâine albă
  • brânză și brioșe de slănină
  • brioșe savuroase
  • Sumne de șuncă și brânză

Și nu uitați să adăugați un vârtej suplimentar de smântână, sau smântână și niște parmezan ras la ciorbă, dacă doriți!

un bol de supă stropit cu smântână și o bucată de pâine care a fost scufundată.Supa de dovlecel | Cremos și sănătos0 (0)

Sfaturi de expert și întrebări frecvente

Cum pot face acest lucru mai scăzut în calorii?

Această rețetă are 180 de calorii pe servire atunci când este făcută exact conform rețetei de mai jos (folosind o combinație de lapte și smântână). Dacă doriți ca supa dvs. să fie mai mică în calorii și grăsimi, înlocuiți pur și simplu crema cu lapte suplimentar și folosiți lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau ușor. Consider că cea mai bună aromă vine cu lapte și cremă completă, dar dacă urmăriți calorii, atunci acești înlocuitori sunt minunați!
Și, desigur, puteți servi întotdeauna supa pe cont propriu (fără crutoane, cremă suplimentară și parmezan).

Poate fi acesta fără lactate?

Pentru a face din aceasta o ciorbă de dovlecel fără lactate, înlocuiți pur și simplu laptele și smântâna pentru lapte de nucă de cocos și cremă de nucă de cocos.

Aveți nevoie să coji dovlecelul înainte de a face supă?

O să iubești răspunsul la asta !! Nu este necesar să coji dovlecelul (dovleceii) înainte de a le folosi în supă. Pielea este plină de aromă și bunătate sănătoasă. Dă -le doar o spălare, apoi pur și simplu toacă -le, introduceți -le în cratiță, lăsați -le să se fierbe până se înmoaie și apoi piure cu un blender de stick sau un procesor alimentar.

Pureingul supa

Asigurați -vă că supa s -a răcit ușor înainte de purificare pentru a evita orice scald de la aburi și lichid fierbinte.

Care este diferența dintre un dovlecel și o dovlecei?

Nimic! Covlegeta este numele european, în timp ce Zucchini este numele american. Aceasta este singura diferență!

Depozitarea și înghețarea

Această supă de dovlecel poate fi păstrată într -un recipient etanș la frigider timp de până la trei zile.
Această rețetă îngheață, de asemenea, foarte bine – așa că faceți câteva loturi mari atunci când dovlecelul sunt abundente și înghețați până la 3 luni în containere etanșe.

brânză de parmezan și smântână deasupra unei supă de legume verzi. brânză de parmezan și smântână deasupra unei supă de legume verzi.

Când dovlecelul este în sezon, este oportunitatea perfectă de a bici câteva mese simple și sănătoase și de a stoca și congelatorul!

Iată alte câteva rețete folosind dovlecel:

  • Fritters de dovlecel sănătos – Un mare contrabandă cu legume cu mâncători de ani și copii care învață să se hrănească să se hrănească
  • Cartof dulce sănătos, felie de zucchini și slănină – un prânz ușor ușor sau o cină, adăugați o salată și kebabs dacă aveți guri mari de hrănit
  • Cheesy Quinoa, Zucchini și Frittere de cartofi dulci – Se servește cu smântână și sos de ardei iute pentru o masă vegetariană, întreaga familie se va bucura
  • Șuncă sănătoasă, brânză și brioșe de dovlecel – 100% copil aprobat și gata în mai puțin de jumătate de oră
  • Pâine sănătoasă cu ciocolată cu ciocolată cu ciocolată – OK, așa că trebuia să existe unul pentru papilele gustative „dulci” din lume! Și fabricat cu iaurt grecesc, miere și ulei de nucă de cocos – această pâine face un plus sănătos „fără poftă” la cutii de prânz.

Vrei și mai multe rețete delicioase? Abonați -vă la newsletter -ul meu sau urmați pe Facebook sau Instagram. Și dacă vă place să coaceți, atunci vă rugăm să veniți să vă alăturați grupului meu de club de bucătărie Facebook sau să vă abonați la canalul meu YouTube.



o rețetă de supă sănătoasă și cremoasă de dovlecel care va fi gata în mai puțin de 30 de minute! modul perfect de a folosi dovlecelul!o rețetă de supă sănătoasă și cremoasă de dovlecel care va fi gata în mai puțin de 30 de minute! modul perfect de a folosi dovlecelul!

Ciorbă de dovlecel cremos

O rețetă de supă sănătoasă și cremoasă de dovlecel care va fi gata în mai puțin de 30 de minute! Un prânz ușor gustos sau o cină de la mijlocul săptămânii.

5 din 13 voturi


Ac
Rata

Curs: Supă

Bucătărie: Ciorbă sănătoasă
Timp de pregătire: 5 minute

Gătiți timpul: 20 minute

Timp total: 25 minute


Porții: 6 servește
Calorii: 180kcal
Autor: Lucy – Bake Play Smile

Ingrediente

Metric – SUA obișnuite

Instrucţiuni

Metoda convențională

  1. Încălziți uleiul de măsline într -o cratiță mare la foc mediu. Adăugați ceapa tăiată și usturoiul tocat și gătiți până când ceapa este moale și translucidă.
  2. Adăugați dovlecelul tocat și amestecați timp de 1 minut.
    Adăugați stocul de legume lichide și aduceți la fierbere. Reduceți căldura, acoperiți și fierbeți timp de 20 de minute. Se lasă să se răcească ușor înainte de a adăuga laptele și smântâna și piureul cu un blender de stick sau un procesor alimentar până la neted. Se servește cu crutoane, niște parmezan ras și cremă suplimentară sau smântână stropită deasupra (opțional).

Metoda Thermomix

  1. Așezați ceapa în tocat timp de 5 secunde, viteza 8.
  2. Adăugați uleiul de măsline și usturoiul tocat și gătiți timp de 3 minute, 100 de grade, viteza 2.
    Adăugați dovlecelul tocat și stocul de legume lichide și gătiți timp de 20 de minute, 100 de grade, viteza 1 (așezați coșul de fierbere de orez peste gaură pentru a prinde orice stropi). Se lasă să se răcească ușor înainte de a adăuga laptele și smântâna și apoi piureul, crescând foarte lent la viteza 9 (vezi note). Se servește cu crutoane, niște parmezan ras și cremă suplimentară sau smântână stropită deasupra (opțional).

Note

Informații despre calorii: Această rețetă are 180 de calorii pe servire atunci când este făcută exact conform rețetei de mai jos (folosind o combinație de lapte și smântână).
Versiunea de calorii inferioară: Dacă doriți ca supa dvs. să fie și mai mică în calorii și grăsimi, atunci puteți înlocui crema cu lapte suplimentar. De asemenea, puteți utiliza lapte ușor dacă preferați. Consider că cea mai bună aromă vine cu lapte și cremă completă – dar dacă urmăriți calorii, atunci acești înlocuitori sunt minunați! Și, desigur, puteți servi întotdeauna supa pe cont propriu pentru a economisi calorii (fără crutoane, cremă suplimentară și brânză de parmezan).
Opțiune fără lactate – Înlocuiți laptele și smântâna pentru lapte de nucă de cocos și cremă de nucă de cocos.
Nu este nevoie să coji dovlecelul (dovleceii) înainte de a le folosi în supă. Pur și simplu tocați -le, introduceți -le în cratiță, lăsați -le să se fierbe și să se înmoaie și apoi să piureze cu un blender de stick sau un procesor alimentar.
Pureingul supa – Asigurați -vă că supa s -a răcit ușor înainte de purificare pentru a evita orice scald din abur și lichid fierbinte.
Stocare – într -un recipient etanș de până la 3 zile la frigider
Îngheț – această rețetă congelă bine – așa că faceți câteva loturi mari atunci când dovlecelul sunt în sezon și le înghețați până la 3 luni în containere etanșe pentru mai târziu în an.

Nutriţie

Calorii: 180kcal | Carbohidrați: 11g | Proteină: 4g | Grăsime: 13g | Grăsime saturată: 6g | Colesterol: 31Mg | Sodiu: 666Mg | Potasiu: 537Mg | Fibră: 1g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 1025Iu | Vitamina C: 31.7Mg | Calciu: 93Mg | Fier: 0,6Mg

Ai încercat această rețetă?Menționați @BakePlaysMileBlog sau Tag #BakePlaysMile!

ePoftă bună!

.

De altfel, vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete, vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

(Tagstotranslate) Ciorba de dovlecel

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]